— Ikke-kategoriseret —

Et par gode råd til nye bryggere

1

Jeg kommer tid i snak med folk i forbindelse med mit arbejde, og når jeg fortæller folk at jeg brygger øl, så får jeg tit spørgsmålet – Hvordan gør med ? Jeg vil derfor som det første indlæg på min blog fortælle om nogle simple råd jeg en gang fik med mig.

Simpel er godt

Jeg har snakket med mange andre bryggere der gøre deres opskrifter meget besværlige. Jeg er tilhænger af en helt anden fremgangsmåde, nemlig at det enkelte tit er meget bedre. Der er ingen grund til at komme alle mulige forskellige ting i, og ende op med noget der ikke er speciel godt. Gør det derfor så enkelte som muligt.

Renlighed

Du kan lige så godt lære det med det samme. Du skal gøre rent, du skal endda gøre rigtig meget rent. Det er fødevare du har med at gøre, og de skal behandles sådan. Lær det fra starten, og undgå at begå de samme fejl som andre.

Følg vejledningen

Når man starter køber man typisk forskellige brygsæt. Der følger typisk en vejledning med. Følg den, for den er til for det samme. Lad være med at tror du er klogere end den. Dem der har lavet opskriften har typisk brygget i mange år, så der ligger en solid viden bag. Brug den og lær fra den. Lad være med at lave om på opskriften til en start – Det kan du altid gøre senere.

Tro ikke du er Verdensmester

Fordi du har brygger godt øl en gang, så lad være med at tro du er Verdensmester. Der er rigtig meget viden man kan lære løbende, og fordi du brygget noget fanatisk øl første gang, så betyder det altså ikke du ved alt. Vær ydmyg og lær af folk der har brygget længe. Min erfaring siger mig, at folk der har brygget længe rigtig gerne dele viden.

1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *